Electrolux

http://www.electrolux.ro

Electrolux este un mare producator de aparate electrocasnice si aparate profesionale, cu vanzari de peste 40 miliarde de produse in 150 de tari anual. Se concentreaza atentia pe inovatii cu proiectare evoluata, bazata pe cunoasterea buna a clientilor, pentru a veni in intampinarea nevoilor reale ale consumatorilor si profesionistilor. Printre produse se numara: frigidere, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, aspiratoare de praf si aragaze comercializate sub marci renumite cum ar fi Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka si Frigidaire.

TenarisSilcotub

http://www.tenaris.com/TenarisSilcotub/ro/default.aspx

TenarisSilcotub este cel mai important producator roman de tevi fara sudura de diametre mici utilizate in diverse aplicatii din industria mecanica, auto-moto, a petrolului si gazelor, industria chimica, petrochimica si energetica.

TenarisSilcotub proiecteaza, produce si furnizeaza o gama larga de produse tubulare in conformitate cu specificatiile clientilor, pentru a raspunde celor mai sofisticate cerinte. De asemenea, asigura asistenta tehnica, dezvoltare de produs, servicii logistice si livrare in termen, precum si gestiune personalizata a stocurilor.

Money Express

http://www.moneyexpress.ro

Revista apare in fiecare zi de marti, in peste 20.000 de exemplare, (din care aproape jumatate sunt abonamente) si contine, saptamanal, intre 72 si 100 de pagini cu analize, reportaje, review & preview, comentarii si abordari surprinzatoare ale celor mai fierbinti subiecte de business ale zilei.

Business

http://www.standard.ro

Business Standard este un produs premium, care se adreseaza oamenilor de afaceri - antreprenori, investitori, manageri, bancheri, dar si celor din clasa medie, dornici sa-si inceapa o afacere sau sa-si investeasca banii. Business Standard contine, de asemenea, analize de profunzime ale unor sectoare sau tendinte economice si informeaza direct de la sursa despre evenimentele de business din regiune, UE si businessul international.

Cariere

http://www.cariereonline.ro

CARIERE este o revista - partener, gandita sa stea pe birourile celor mai influenti manageri romani. Nu ca un obiect de status, ci ca o sursa la indemana pentru inspiratie, pentru bunele decizii. Romania este o tara care a pierdut in mai multe randuri, in ultima suta de ani, rutina unor repere valorice autentice. CARIERE vrea sa le faca loc, sa le cultive si sa le aplaude la scena deschisa.

HR Journal

http://www.hrjournal.ro/

HR Journal este o revista dedicata specialistilor si managerilor de resurse umane care vor sa invete si sa se dezvolte continuu. Lor le oferim idei si informatii stiintifice, pe care le pot folosi zilnic in activitatea lor profesionala si pe baza carora isi pot fundamenta cu incredere deciziile. Pentru ei suntem cea mai buna resursa de know-how din Romania.

TheInvestor

http://www.theinvestormagazine.com

Publicatia B2B TheInvestor este favorita managerilor de middle si top level, din companii romanesti si multinationale, CEO, antreprenori, investitori si liber profesionisti. Sectiunile sale alcatuiesc un 
tablou complet al realitatilor, sanselor si provocarilor din lumea afacerilor. Cu aerul unei publicatii de business mai putin conventionale, TheInvestor este un ghid subtil si o colectie de idei despre cum se traieste viata de afaceri in spiritul liberalilor autentici. TheInvestor se distribuie pe baza de abonament si in mod direct catre companii de top din Romania, catre toate camerele de comert, centre de afaceri, ambasade, companii hoteliere, dar si catre institutii guvernamentale si culturale.

The Transylvania Weekly

Ziarul tip quality The Transylvania Weekly este editat de trustul media Echipa de Stiri, cel mai nou pe piata media din Romania, sustinut de o echipa de jurnalisti profesionisti. The Transylvania Weekly a fost, anul acesta, partener media al Festivalului International de Film Transilvania. Cu ocazia acestui eveniment, ziarul a oferit trei suplimente de cate patru pagini despre festival, in interiorul celor 12 pagini ale sale. De asemenea, incepand din luna iulie, ziarul vine cu un supliment lunar axat pe domeniul imobiliar, numit Real Estate Observer, care este sprijinit de companii clujene din domeniu.

CODECS: Romania, sub Bulgaria la investitii

“Departamentul de resurse umane din companii este subestimant in Romania. Pozitia unui director de resurse umane ar trebui sa aiba importanta egala cu aceea a unui director financiar. Daca strategia acestuia ar fi luata in serios, calitatea muncii angajatilor ar creste automat”, a declarat Roxana Mocanu, fondatoarea scolii Codecs HR Vocational School, scoala realizata printr-un parteneriat intre CODECS si CIPD (Chatered Institute of Personnel and Development) din Marea Britanie. Potrivit Roxanei Mocanu, in momentul in care top managementul companiilor va intelege ca este esential sa-si motiveze angajatii si sa-i fidelizeze astfel incat sa nu plece la prima oferta de la concurenta sau pentru salarii mai bune in strainatate, rezultatele se vor vedea in business.

Actuala criza de forta de munca din Romania, atat de personal calificat, cat si necalificat, estimata in momentul de fata la circa 500.000 de persoane, se datoreaza, in principal, exodului romanilor in alte tari. “Situatia este alarmanta in toate domeniile. Este o criza pe care o resimtim cu totii atunci cand dorim sa ne zugravim casa, spre exemplu, si gasim cu greu un meserias. Stam saptamani in sir pe o lista de asteptare, platim sume exorbitante si, la sfarsit, constatam ca am platit mult pentru o treaba facuta prost. De ce? Pentru ca cei buni au plecat in Spania, Italia sau in SUA sa munceasca pe salarii decente”, explica Mocanu. Dupa modelul partenerului britanic CIPD, scoala CODECS HR Vocational School va organiza in 4 si 5 septembrie, la Cluj-Napoca, un congres de resurse umane din Romania, unde isi propune sa traga un semnal de alarma asupra acestor probleme si sa caute solutii impreuna cu participantii din resurse umane, formare profesionala si educatie. Una dintre principalele teme care vor fi discutate in cadrul congresului HR va fi absenta unei preocupari serioase a sistemului educational din Romania in domeniul formarii de comportamente si atitudini profesionale adecvate.(Sursa: Business Standard, 07.08.2008)